Kohti Englantia

3.7. Kööpenhamina-Kiel

Kunnari Helenan oli määrä lähteä Kööppenhaminasta liikkeelle 3.7.2018 klo 0400. Valitettavasti tämä tarkoittu vahdillemme herätystä ennen neljää, jotta kerkeämme taisteluasemillemme ajoissa. Herätys herätti ryhmässämme useita tunteita, jotka olivat ilosta surun kautta kauhuun. Huhut kertovat, että ulkona nukkuneet yksilöt jopa nauttivat sairaasta herätyksestä. Laivalla olo aikamme on ollut tuulinen, aurinkoinen ja epäonnistumisia täynnä.  Epäonnistumisemme ovat kasvattaneet meitä ihmisinä ja antanut meille mahdollisuuden oppia ja epäonnistua uudestaan.

Päivämme on sisältänyt purjehtimista, syömistä, siivoamista, syömistä, purjehtimista ja syömistä. Siivoamisen yhtyedessä pääsimme kokeilemaan ja nauttimaan höyrypesurin

 Laivamme etenee hyvin kaltevalla tavalla eteenpäin ja tähtäämme kohti Kielin kanavaa ja toivomme löytävämme perille ennen nälkäkuolemaa. Huomasimme myös, että saksan lippu voi olla erittäin hankala löytää ja olimme jo sortua ompelemaan uuden lipun boksereista. Olemme joutuneet hankkiutumaan eroon useista salamatkustajista, vaikka salamatkustajat olivat pieni ja ärhäkkäitä siivekäitä siltikään meidänsympatiamme ei ollut niiden puolella.

 

4.7.18 Kiel-Brunsbuttel

 

Olimme purhjehtimassa ja tehtiin erilaisia asiota, esim, tehtiin ruokaa, levättiin, jotkut pelasi, jne. Sitten iltapäivällä me saavuimme satamaan ja jäimme satamaan yöksi. Illalla sitten olimme vapaalla, emme tehneet mitään erikoista. Ihmiset menivät keskustan tai kävelivät ympärillä. Ja joskus illemalla tuli hiljaisuus ja myöhemmin menimme nukkumaan kunnes tuli aamu.

5.7.      Brunsbuttel-Cuxhaven

Keinua yötä päivää kuin äidin kohdussa. Meren sylin tuudittamana nukahtaa. Turvassa. Herätä niin että aito hymy venyy makeasti suupieliin kun muistaa missä on. Uuden solmun oppimisen riemu. Purjehdustarinat ja terve nälkä merivahdin jälkeen. Olla perusasioiden äärellä. Nousta mastoon ja nähdä Helena ja meriheimolokin perspektiivistä. Levittää siivet ja tuntea tuulen virta hihoissa.  Tanssia kannella auringon laskun väreissä ja tuntea pitkästä aikaa kiitollisuutta elämästä. Aistia tuulen ja meren voima purjeissa. Istua laivan keulassa ja tuntea ympärille levittyvä avaruus sisällään. Toivoen et vois pitää tän tilan tunteen, ettei heti täyttyis menneellä tai tulevalla. Toivoen et vois sen tunteen muistaa silloin kun kaupunki alkaa käydä ahtaaks ja elämän kiemurat puristaa sydäntä.

Hei Kuunari Helena, sinulle tahdon laulaa. Tahdon laulaa kiitoksen kun herätät minussa henkiin, seikkailijan mielen jolla tahtoa ja voimaa elämän tuulissa seilata.

 


 6.7.2018 Cuxhaven-Helgoland

cuxhaven ja satama likainen,

matka jatkui ja siitä on iloinen jokainen.

helgoland määränpää, matkalla kamala sää.

merenkäynti kova eikä näky kannella ollut kovin soma.

ylen tuli usealla, välillä vasemmalla sekä oikealla.

vastatuuli oli kuin sotajoukko joka tahtoi estää pääsymme saarelle,

miehistömme taisteli vastaan vaikka tilanne haiskahti vaaralle.

horisontissa rupesi määränpään erottamaan, se auttoi olon virkeämmäksi terottamaan.

Viimeinen puristus ja koetus oli vihdoin ohi!

laiva paikalleen pysähtyi ja parempaa ei toivoa tohdi.

Huh, paikallaan pari päivää helgolandia ja sitten kohti päätepysäkki sunderlandia!

8.7.2018

 

Kapteenin haastattelu

 

Mikä on kauneinta kapteenina olemisessa?

       Näkee uusia paikkoja ja ihmisiä sekä saa purjehtia.

 Mikä on haastavinta kapteenin työssä?

       Haastavin asia on saada laiva ja ihmiset ehjänä perille.

Miten sopeudut opetusryhmien jatkuvaan vaihtuvuuteen?

       Se on pakko, mutta ikävää kun on oppinut tuntemaan oppilaat ja he lähtevät.

 Joinan hetkinä on ollut pelottavaa olla niin lähellä merta sekä sen voimille altistuneena ja joinain hetkinä on ollut vaikeaa sietää kyllästymistä kun ei ole mitään tekemistä.

Miten sinä löydät tasapainon noiden asioiden välille? Voisitko antaa neuvoja tasapainon löytämiseksi meille?

       Joku sanoi kerran, että mitä itua on istua ja tuijottaa merellä, mutta minusta se on tasapainoista. En ole kyllästynyt, joskus on epämukavaa esim, kovalla kelillä. Sinun pitää ensin oppia olemaan kaveri itsesi kanssa ja sitten muiden. Pitää olla mielekästä tekemistä.

 Mistä ajattelet tämän valtavan vesimäärän tulleen tälle planeetalle, jolla seilaamme?

       Enpä tiedä, mutta suurin osa maapallosta on vettä

 Mikä on mieleenpainuvin purjehduskokemuksesi?

       En osaa sanoa, mutta on ollut monta hyvää hetkeä. Sää, porukka tai kaunis aamu myrskyn jälkeen. Monta hyvää hetkeä, kun olen aina tullut takaisin.

 Mikä on mystisintä purjehduksessa?

       Minun mielestäni siinä ei ole mystiikkaa, se on fysiikkaa.

Oletko nähnyt merenneitoja

       Kyllä

 Miten voi kehittää hermoja ja kärsivällisyyttä, jota tarvitset noinkin vastuullisessa ammatissa kuin kapteeni?

 - Kyllä se on sitten kokemus. Tuntee laivan ja veneen sekä tietää mitä tekee.Kuunari Helenan oli määrä lähteä Kööpenhaminasta liikkeelle 3.7.2018 klo 0400. Valitettavasti tämä tarkoitti vahdeillemme herätystä ennen neljää, jotta kerkeäisimme taisteluasemillemme ajoissa. Herätys nostatti ryhmässämme useita tunteita, jotka olivat ilosta surun kautta kauhuun. Huhut kertovat, että ulkona nukkuneet yksilöt jopa nauttivat sairaasta herätyksestä. Laivallaoloaikamme on ollut tuulinen, aurinkoinen ja epäonnistumisia täynnä.  Epäonnistumisemme ovat kasvattaneet meitä ihmisinä ja antanut meille mahdollisuuden oppia ja epäonnistua uudestaan.
Päivämme on sisältänyt purjehtimista, syömistä, siivoamista, syömistä, purjehtimista ja syömistä. Siivoamisen yhteydessä pääsimme kokeilemaan ja nauttimaan uuden höyrypesurin ihmellisyyksistä. Huom! Lattia vaihtoi väriä! ( Yök!)
 Laivamme etenee hyvin kaltevalla tavalla eteenpäin ja tähtäämme kohti Kielin kanavaa ja toivomme löytävämme perille ennen nälkäkuolemaa. Huomasimme myös, että Saksan lippu voi olla erittäin hankala löytää ja olimme jo sortua ompelemaan uuden lipun boksereista. Olemme joutuneet hankkiutumaan eroon useista salamatkustajista. Vaikka salamatkustajat olivat pieniä ja ärhäkkäitä siivekäitä siltikään meidän sympatiamme ei ollut niiden puolella.
Kirjoittaessamme tätä tekstiä olemme saaneet nauttia live-musiikista, auringon paisteesta  ja reilusti yli 20C Lämpötilasta. Voisi siis jopa sanoa, että ei hullumpi aloitus purjehdukselle.