Boston-Charlottetown-Quebec

25.6.2017 Kanadan vesillä
 
Alkumatkan kalojen ruokinnan, näyttävän Alexander Von Humboldt II:n ohittamisen ja muutaman tunnin unien jälkeen oli aika siirtyä koiravahtiin. Sisällä vellova valo jäi ainoastaan muistoihin, kun kannelle astui ja näki pimeän merimaiseman. Hetken totuttua pimeyteen huomasi taivaan täyttyneen upeasta tähtitaivaasta. Taivasta ihaillessa ja välillä ruoria ohjaillessa neljä tuntia kului nopsaa vauhtia.
 
Seuraavat pari päivää eivät olleet yhtä kauniita ja ihailtavia, kuin lähtöpäivä. Maiseman täytti yltiöpäinen sumu. Niin tiheä, ettei ruorista meinannut edes keulaa nähdä. Oli jopa niin läheltä piti-tilanteita, että ohitimme kalastusaluksen 0,2 merimailin päästä, jolloin siitä nähtiin vain keula!
Tihkusade, sumu ja kaksivuorotaktiikka söivät ainakin ensikertalaista. Kuitenkin kylmästä koiranilmasta huolimatta selvisimme maalilinjan yli neljänsinä, mihin saa olla tyytyväinen.
 
Aamulla tänään herätessä sai ihmetellä ikkunoista tulevaa ilmiötä. Se on aurinko! Samalla huomasi, ettei alus heitellyt puolelta toiselle, vaan liikkui tasaisesti eteenpäin. Aamiaisen syötyään kapusimme kannelle, jossa meitä odotti kesäinen Kanadan rannikko. Taivas oli pilvetön ja aurinko porotti suoraan kasvoille. Kolme päivää yllään pidetyt villapaidat ja merivarustukset sai heittää sisälle hyttiin ja vaihtaa päälle shortsit ja t-paidan. Mukavaa vaihtelua, ellen sanoisi.
 
Ankkuroimme itsemme paikoilleen, sillä saamme matkata perille Charlottetowniin vasta 28. päivä. Veneen pysyessä paikoillaan on hyvä pulahtaa uimaan ja virkistäytyä viileässä ja suolaisessa merivedessä. Tässä viivymme ainakin tämän yön ja sitten suuntaamme pieneen kylään nimeltä Pictou. Tänä vuonna tällainen juhannus. Hiukan erilainen, mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen!