Fiuminico-Benalmadena

Keskiviikko 18.10.2017
Lähtö satamasta klo 12.30
Seitsemän ammattigolfaria sekä kolmehenkinen miehistö lähtivät matkalle kohti Korsikan saarta hyvillä mielin. Golfareille kaikille neitsytmatka purjeveneellä, eikä aavistustakaan millaista tulevan pitää. Lähtiessä satamasta keli oli kuin morsian, aivan tyyni ja lämpöasteita jonkin verran päälle kaksikymmentä. Alkureissu on mennyt veneen toimintoja opetellessa, mutta enemmäkseen aurinkoa ottaessa. Vielä ei purjeita olla päästy nostamaan, mutta varmasti senkin aika koittaa.
 
Torstai 19.10.2017
Bonifacio/Korsika
Ensimmäinen ilta ja yö takana. Säännöt on käyty läpi ja porukka jaettu ryhmiin tulevaa varten. Kaikki tuntuvat sopeutuvan hyvin vahtivuorosysteemiin ja matka jatkuu mutkitta kohti Korsikaa. Korsikan lähestyessä tuuli ja aallot yltyvät ja saamme vihdoin purjeet ylös. Kun pystykallioseinämät tulevat näkyviin alamme etsiä sopivaa uimapaikkaa, mutta luovutamme koska aallot ovat turhan voimakkaat uimiseen. Liumme Korsikan kauniille satama-alueelle ja kapteeni ilmoittaa eturoottorin toimivan vain toiseen suuntaan. Se hankaloittaa parkkeeraamista ahtaassa satamassa ja päätämme jäädä hieman kauemmaksi, jolloin köli jää kiinni pohjaan. Jaahas, liian matalaa! Pienen taistelun jälkeen saimme kuitenkin siirrettyä veneen parkkiin iltapäivällä ja nälkäiset miehet pääsevät syömään ja suihkuun. Ensimmäinen etappi hoidettu ja ukot tyytyväisinä katselemassa mitä Korsikan satama-alueella on heille tarjota. Päät tyynyyn ja unelmoimaan…
 
Perjantai 20.10.2017
Klo 10.00 lähtö Bonifacion satamasta
Kahvi tuoksuu veneen aamiaispöydässä. Päitä nousee yksi kerrallaan kannen oviaukosta. Ulkona oli todella kaunis aamu ja osa miehistöstä päätti käydä aamukävelyllä Korsikan pystyseinämien päälle rakennetussa kylässä. Reippailijoiden palatessa veneelle muu miehistö nauttii kahvia kannella rennoin mielin. Aamulla kuitenkin nasahtaa jälleen pieni vastoinkäyminen, kun generaattori sammuu kesken leikin. Ei hätää, homma hoidossa ja alamme valmistautumaan irrottautumista laiturista ja suuntamaan noin kahden vuorokauden etappia kohti Mallorcaa. Kapteenille hatunnosto, kun on pysynyt vastoinkäymisissä tyynenä ja saanut hommat toimimaan. Merellä vastassa on suotuisa tuuli ja saamme purjeet heti ylös. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja vapaavuoroissa olevat miehet paistattelevat aurinkoa kannella. Aallokko on voimakas ja lifeline-köydet tulevat kaikille viimeistään nyt tutuiksi. Kova aallokko ottaa osansa, kun kaksi kokkia vetäytyy pois keittiöstä huonon olon takia. Tuuraava miehistö riensi apuun ja ruoka saatiin pöytään hyvissä ajoin. Täysin mahoin yötä kohti. Tuuli tyyntyy ja joudumme jatkamaan yön läpi moottorilla. Kaikki hoitivat tonttinsa vahtivuoroissa ja taas saatiin yksi yö hoidettua ongelmitta.
 
Lauantai 21.10.2017
Merellä, kurssi kohti Baleaareja
Yövuorot hoidettu. Aamupala naamaan ja kannelle. Aurinko paistaa ja matkamme jatkuu kohti Baleaareja. Hyvin nukutut tunnit ovat saaneet pahoinvoivatkin taas elävienkirjoihin. On tää vaan hienoo! Päivä sujui leppoisasti kannella paistatellen. Illalla kokoonnuimme auringonlaskuun opettelemaan hieman solmuja ja ihastelemaan meren taakse laskevaa punaista aurinkoa.
 
 
Sunnuntai 22.10.2017
Myrskyisellä merellä, maata O-hoi Iltaa ja yötä kohden tuuli voimistui. Veneen vauhti pysyi rivakkana ja tuuli paiskoi purjeita. Suuret aallot keinuttivat laivaa ja useammat unet jäivät vajaiksi. Ruoria veivattiin tunnista toiseen ja lopultakin aamun pimeillä tunneilla valoja näkyvissä, maata o-ohoi! Tuuli oli edelleen voimakasta ja ohitimme Baleaarit melko vauhdilla delfiinien vauhdittaessa matkaa. Ruoka on ollut reissullamme erittäin maukasta, mutta tämän päivän lounas pääsi Dahlgrenin sanoin ”top1” suolaisuudellaan. Useat lautaskulhot jäivät syömättä ja aika pikaisesti aloimme pohtimaan mitä laitettaisiin seuraavaksi. Lounaan jälkeen taivas alkoi ilmoittelemaan itsestään. Ensimmäistä kertaa kannen vahtivuoro sai osakseen sadetta. Onneksi veneen varustuksiin kuuluu hyvät sadevaatteet. Muutama tunti vielä niin pitäisi päästä nauttimaan Mallorcan antimista.
 
 
Maanantai 23.10.2017
La Palma/Mallorca
Suurkaupungin valot alkavat hiljalleen näkyä yhä selkeämmin horisontissa. Tieto siitä, että pian jalkojen alla tuntuu taas kova maa, saa miehistön iloiselle tuulelle. Kohtasimme jälleen rantautumisessa pieniä haasteita, sillä venepaikkaa ei meinannut millään löytyä. Lopulta saimme myöntävän vastauksen Marina Port de Mallorcan satamasta ja klo 19.50 perä oli tukevasti kiinni laiturissa. Satama oli upea näky iltavalaistuksessa.
 
Matkapölyt huuhdottuamme pois oli aika laittaa päälle vähän ”parempaa seppälää” ja suunnata kohti keskustaa katsastamaan mitä kaupungilla oli meille tarjota. Nälkäisinä ja malttamattomina valitsimme lähes ensimmäiseen ravintolan, mikä osoittautuikin varsin hyväksi päätökseksi. Ruoka oli hyvää ja palvelu mieleenpainuvan ystävällistä. Yhteisen dinnerin jälkeen jatkettiin matkaa kukin haluamaansa suuntaan tekemään kaupunkia vielä paremmin tutuksi. Ilta vaikutti kaikin puolin hyvin onnistuneelta, kun yhdessä aamulla kävimme tarinoita läpi.
 
Maanantai-aamu valkeni jälleen aurinkoisena yhden sateisemman päivän jälkeen. Noin puoliltapäivin jätimme Palman taaksemme, ja suuntasimme kohti suojaista uimapaikkaa. Ankkuri pohjaan ja miehet yli laidan. Idea osoittautui erinomaiseksi ja energiavarastot täyttyivät hetkessä. Oli aika suunnata seuraavalle etapille.
 
 
Tiistai 24.10.2017 Akkujen latailua
Aamu valkeni lähes virheettömässä kesäsäässä, lämpöä riitti ja tuuli oli hävinnyt kokonaan.
Toki purjehtijan kannalta keli ei ole ihanteellisin. Päivän matkanteko sujui siis moottoria apuna käyttäen. Käytimme kuitenkin päivän loistavasti hyödyksemme aurinkoa ottaen, sekä erilaisia meren eläviä bongaillen. Mieleenpainuvin näky oli varmasti hyppelevät delfiiniparvet. Lisäksi näimme mm. kilpikonnia ja erilaisia lintuja.
 
Puoliltapäivin oli aika sammuttaa moottori hetkeksi ja pulahtaa uimaan.
Suomalaisena on vaikea uskoa, miten kirkasta vesi Välimeressä on. Pää edellä veteen hyppäämisessä on aina omat riskinsä, mutta tällä kertaa kartan näyttäessä syvyydeksi lukemaa 750m, saattoi antaa mennä ihan luottavaisin mielin.
 
Päivä oli kokonaisuudessaan kuitenkin erittäin onnistunut, ja tästä on hyvä jatkaa kohti manner-Espanjaa ja Cartagenan kaupunkia. Aamulla on luvassa erittäin kovaa vääntöä padel-kentällä, hieltä ja pikku kolhuilta ei varmasti täälläkään kertaa siinä hommassa säästytä. Buenas noches!