Halifax-Le Havre

3.8.2017 (Merellä kulunut kolme päivää)
UTC klo 14, sijaintitiedot: 43 32 N, 060 53 W
 
Havaintoja merielämästä:
 
-Atlantin laatoitus on aloitettu
-Ilman kompassivaloa suunnistaminen tähtien avulla alkaa jo sujua
-Vahinen kylpylä on avattu, ensimmäiset asiakkaat ovat ottaneet täyden suolahoidon
-Delfiinit kisailevat aluksen kanssa (ja useimmiten voittavat)
-Snörpin (veneen pienin naru) voi korvata helposti ja näppärästi vähintään 10- metrisellä köydellä, plokilla ja toimivalla vinssillä
 
Lisäyksiä:
Terveiset Tiian vanhemmille (ja kaikkien muidenkin läheisille!) <3
 
 
4.8.2017
UTC klo 15, sijaintitiedot: 44 05 N, 57 57 W
 
Lämmin ja aurinkoinen sää on suosinut alkumatkasta, vaikka pienestä lisätuulesta ei olisikaan haittaa. Lisää merellistä elämää havaittu, mm. meduusoja, delfiinejä, valaita ja öljynporauslauttoja sekä salaperäisiä merihirviöitä. Vauhtia on saatu lisää lisääntyneen tuulen ja moottorin turvin, tosin moottorin käyttö aiheuttaa aromeita keulaan.
 
Vasemmanpuoleinen kallistussuunta aiheuttaa haasteita niin kannella kuin kajuutassa kulkemiseen. Mm. kahvinkeitto kuusikätisesti ja kaksihuulisesti suoritettu! Myös sitloorassa (veneen ohjauskeskus) vallitsee vasemmanpuoleinen liikenne ja ”mitä sitloorassa tapahtuu se sitloraan jää”. Tänään taakse jäi luonnonsuojelualue merenalaisine kanjoneineen.Naisisto on taikonut pienestä keittokulmasta maittavia kasvis- ja kanapainoitteisia aterioita.
 
Livettömän lisäys: Mursu-Jackin jälkeläiset toivottavat naviskamuumille tuulista ja hyvää syntymäpäivää! Rommitoti olkoon kanssasi kun taas kohtaamme.
 
 
6.8.2017
UTC klo 10, sijaintitiedot 54 37, N 53 14 W
 
Toinen ns. virallinen muutettu uusi starttilinja ylitettiin 5.8. klo 19.18,52 UTC. Hieno hetki pitkän kryssin jälkeen. Viiden päivän yksinäisen purjehduksen jälkeen starttilinjan läheisyydessä näkyi myös kanssakilpailijoita. Race control toivotti kaikille matkaan Rock n Roll.
 
Kirkas tähtitaivas ja hyvät keskustelut kannella unelmista ja elämän isoista kysymyksistä. Pertti lintuystävä on uskollisesti seurannut meitä ja kiintymys joka on nyt muuttunut kaipaukseksi on molemminpuolista.
Matka jatkuu odottavin mielin kohti päämäärää.
 
UTC klo 15.00
Aluksen sun deck auringonpalvojineen muuttuu yön pilkkopimeässä sydämessä jääkylvyksi, jossa koiravahdit pysyvät lämpiminä vain tuhannen ja yhden yön tarinoiden avulla. Lisäenergiaa tankataan myös Vahinen ruokavarastoista, joskin jo yhden aamun aikana viisi mandariinia, kahvipannullinen sumppia, mukillinen maitoa ja pesuvadillinen sipulia ovat lentäneet pitkin salonkia ja sitlooraa. Eräs aikakausi aluksella tuli päätökseen tänä aamuna, kun pehmenneet ja nesteensä menettäneet päärynät saatiin perämiehen taipumattoman painostuksen avulla vihdoinkin syötyä loppuun, ja miehistö sai luvan kanssa käydä kiinni sitrusvarantoihin.
 
 
7.8.2017
UTC klo 17, sijaintitiedot: 47 22 N, 48 06 W
 
Vauhti kiihtyy, kapteeni hymyilee yhä leveämpää, syvempää ja antaumuksellisempaa hymyä. Tällä on kuitenkin hintansa, naisisto on antanut yön pimeinä tunteina kaikkensa ja löytänyt uskomattomiakin voimavaroja ruorin hallintaan. Puuskittainen tuuli ja piukea mesaani toimivat yöllisenä kunto-ohjelmana. Harjoituksen viimeisteli punkassa pysymiseen vaadittava keskivartalojumppa 20-30 asteen kallistuksessa.
 
Erityisesti styyran puolella nukkujat kiittävät harjoituksesta. Ruoka on jälleen ollut taivaallista ja ruokahalua on yritetty hallita erikoisilla aterianimikkeillä keittiöhenkilökunnan toimesta, tässä kuitenkaan onnistumatta. Esimerkiksi paiseruttomuhennos oli mieltä ylentävää ja herkullista. Myös Keken bistron ja snägärin toiminta on lähtenyt kunnolla käyntiin ja naisisto on saanut nauttia mm. kuumasta kaakaosta ja erinomaisesta puurosta yövahtien aikana. Auringonnousuvahdin aikainen pamaus osoittautui Janneköyden viimeiseksi hengenvedoksi.
 
 
9.8.2017
klo 12, sijaintitiedot 48 46 N, 43 09 W
 
Eiliseen kuului 16 tunnin lilluminen lintujen kanssa sulassa sovussa. Spa aukesi Vahinen kannelle. Hoidoista toipuminen kesti veden ollessa 14 asteista. Päivän kohokohtiin kuuluivat satapäinen lintuarmeija, nukkuva valasparvi, astianpesukoneen käyttöönotto kannella – astiat huuhdeltiin verkkopussissa meressä. Rytmi veneellä muodostuu vaihtuvan vahtijärjestelmän mukaan: 08-12, 12-16, 16-18, 18-20, 20-23, 23-02, 02-05 ja 05-08. Koiravahti tai killeri nimellä tunnetaan vuoro 02-05, jolloin naiston jäsenet kärsivät eniten kylmyydestä ja väsymyksestä. Päivän kohokohtina eat and sleep. Noin klo 21 saatiin taas tuulta ja eteenpäin menossa tällä hetkellä virsikirjaa lukien. Terveisiä kaikille rakkaille!
 
Täällä voidaan hyvin ja nauretaan paljon ja nautitaan vaihtelevasta maisemasta sumulla tai ilman. Satunnainen meressä kelluva roska on myös yksi päivän päätapahtumista.


14.8.2017

Vahinella on ongelmia internet yhteyden kanssa, mutta kaikki on muuten hyvin ja kisa etenee hienosti! Tällä hetkellä kohteeseen on matkaa 812 merimailia ja alus kulkee 6,5 solmua eteenpäin neljäntenä luokassaan.

Terveisin, Jenni (toimistosihteeri STAF)