Activ Turku Wärtsilä FURUNO FINLAND Ålandsbanken

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

Ålandsbanken

FURUNO FINLAND

Wärtsilä

Activ

Turku

Danfoss

Danfoss

Turku

Kotkan kaupunki

eniro

ERITYISNUORISOTYÖ

Erityisnuorisotyö

Purjelaivasäätiö ja erityisnuorisotyö

Suomen Purjelaivasäätiö on yli 30 toimintavuotensa aikana tehnyt ennalta ehkäisevää työtä nuorten syrjäytymisen estämiseksi. Viime vuosina syrjäytyminen, huumeet ja muut sosiaaliset ongelmat ovat lisääntyneet, joten hyväksi koettua sail training -konseptia on ryhdytty soveltamaan myös sosiaaliseen nuorisotyöhön.

Säätiö on järjestänyt aktivointipurjehduksia työttömille nuorille opetusministeriön tuella jo yli 10 vuoden ajan. Kesällä 2001 Kalliolan setlementtiin kuuluva Kiskon klinikka otti sail training -purjehdukset osaksi huumausaineiden käyttäjille suunnattua hoito-ohjelmaansa. Palaute niin nuorilta, ohjaajilta kuin alusten runkomiehistöltä oli positiivista, joten Kiskon klinikan purjehduksia on järjestetty jo useita.

Myös muita Kalliolan yksiköitä on ollut mukana sail training -purjehduksilla. Alus on herättänyt vahvasti kiinnostusta myös muiden sosiaalista nuorisotyötä tekevien organisaatioiden kuten SOS-lapsikylien ja Myllyhoidon keskuudessa.

Suomen Purjelaivasäätiö on vuosien saatossa suorittanut purjehduksia mm. Lampola säätiön, Kallioila setlementin. SOS-lapsikylän ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kesällä 2015 käynnistyy uusi ohjelma nimeltä Uusi Alku / Ny Start. Ohjelma on kuusivuotinen.

Sail training -purjehduksilla nuoret oppivat yhteistyötä ja toisten huomioon ottamista ahtaissa ja paikoin epämukavissakin olosuhteissa. Itseluottamus ja kyky ottaa vastuuta kasvavat, kun edessä on uusia haasteita uusissa olosuhteissa.

Olemme myös vastanneet haasteeseen "disabled" saralla. Purjehdimme myös nuorten kanssa jolla on syystä tai toisesta eriasteisia vammoja. Olemme kaikki varten melkein kaikkialla.© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi