Turku Activ FURUNO FINLAND Ålandsbanken Wärtsilä

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

Activ

Turku

Wärtsilä

Ålandsbanken

FURUNO FINLAND

Danfoss

eniro

Turku

Danfoss

Kotkan kaupunki

JUNIORIPURJEHDUKSET

  HELPPO MERIALUE, PIENI AALLOKKO

Junnupurjehdukset


Tule mukaan erilaiselle purjehduskurssille.Junnupurjehduksilla 12-13 -vuotiaat opettelevat purjehduksen ja merenkulun perusteita turvallisesti ammattitaitoisen kipparin ja perämiehen opastamina. Matkassa on myös gasti, aiemmin Purjelaivasäätiön purjehduksille osallistunut nuori, joka toimii junnujen "isosiskona tai -veljenä."  Junnupurjehdus on enemmän kuin tavallinen purjehduskoulu, se on menetelmä jossa opitaan sekä purjehtimaan että toimimaan ryhmässä.

Aiempi purjehduskokemus ei ole tarpeen, ja perhepurjehdukseen tottuneillekin muutaman päivän purjehdus yhdessä samanikäisten kanssa tarjoaa uusia kokemuksia ja elämyksiä. ET tarvitse purjehdusvaatteita eikä kalliita purjehdus varusteita, pelkkä reipas asenne riittää.

Tiimityötaitoja ja uusia ystäviä

Junnut vastaavat yhdessä vahtivuoroissa eli pienryhmissä mm. aluksen ohjaamisesta, purjeiden nostoista ja laskuista sekä ruuanlaitoista ja muista talousaskareista. Samalla kun uudet taidot karttuvat, kasvaa myös junnupurjehtijan luottamus omiin kykyihin. Tiimityö tulee tutuksi käytännön kautta, ja uusia ystävyyssuhteita syntyy väistämättä.

Junnupurjehdukset kestävät kolmesta neljään vuorokautta. Päivien aikana sekä purjehditaan että vieraillaan kiinnostavissa satamissa. Merellä asioita opitaan itse tehden ja osallistuen, satamissa vieraillaan ohjatusti vaikkapa luontopoluilla, idyllisissä saaristokylissä ja uimarannoilla. Purjehduksilla on tietysti myös vapaa-aikaa.© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi