Turku Ålandsbanken Activ FURUNO FINLAND Wärtsilä

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

Wärtsilä

Turku

Ålandsbanken

FURUNO FINLAND

Activ

Danfoss

Kotkan kaupunki

eniro

Turku

Danfoss

SEIKKAILUPURJEHDUKSET

Seikkailupurjehdukset


Suuria aaltoja, matkapurjehdusta yövahteineen ja uusia satamia...Suomen Purjelaivasäätiön talvikauden seikkailupurjehdukset tarjoavat merellisiä haasteita ja elämyksiä kokeneillekin purjehtijoille vesillä, joilla olosuhteet eivät joka päivä ole välttämättä pelkkää sivumyötäistä ja auringon paistetta.

Seikkailupurjehdukset on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille, ja yläikärajaa ei ole. jos purjehdit Swan 65 SY Vahinella. Kuunari Helenalla yläikäraja on 28 vuotta. Sallimme vain poikkeusoloissa 28 vuotta vanhempien oppilaspurjehtijoiden osallistumisen purjehdukselle. Aiempi purjehduskokemus on suotavaa, mutta ei välttämätöntä. Seikkailupurjehdukset kestävät kahdesta viikosta kuukauteen, ja niitä kuuluu säätiön ohjelmaan syksyisin ja keväisin.

Seikkailut alkavat syyskuussa Itämerellä, kun säätiön alukset aloittavat matkansa kohti Karibian merta. Matka etenee Pohjanmeren ja Biskajanlahden poikki kohti Kanarian saaria. Etelään kohti mennessä ilmat lämpenevät ja sää muuttui leppoisammaksi siten, että Atlantin ylitys seilataan jo pasaatien siivittämänä.

Keväällä seikkailupurjehduksiin kuuluu Atlantin ylitys pohjoista reittiä Azoreitten saarten kautta ja matka huhti-toukokuussa Corkista Irlannista, Oslon kautta takaisin Suomeen.

Tiimityötaitoja ja uusia ystäviä

Seikkailupurjehduksen osallistujat kuuluvat matkan ajan purjealuksen miehistöön ja vastaavat vahtivuoroittain eli pienryhmissä mm. aluksen ohjaamisesta, purjeiden nostoista, laskuista ja vaihdoista sekä ruuanlaitoista ja muista talousaskareista. Vapaamatkustajia ei joukossa ole, vaan kaikki tehtävät hoidetaan yhdessä.

Satamissa vieraillaan reitistä ja sääolosuhteista riippuen muutaman päivän välein, ja Atlantin ylityksiä lukuun ottamatta käyntisatamia on useampia kuin mitä purjehdusohjelmassa on mainittu. Satamissa samon kuin merellä on tietysti myös vapaa-aikaa.

Kohtuullinen peruskunto ja joustava mielenlaatu eivät ole pahitteeksi seikkailupurjehtijalle. Paikoin kolea sää, reipas tuuli ja kunnon aallot voivat vaatia voimia, mutta ne myös antavat kokemuksia ja muistoja, joita ei kotivesillä voi välttämättä hankkia.
Tule mukaan, tartu ruoriin, vinssiin, tunne veneen liikkeet, nauti veneilystä ja opi purjehtimaan erilaisessa purjehduskoulussa.
Et tarvitse kalliita purjehdusvarusteita,pelkkä iloinen ja reipas mieli riittää.© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi