FURUNO FINLAND Wärtsilä Ålandsbanken Turku Activ

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

FURUNO FINLAND

Wärtsilä

Activ

Turku

Ålandsbanken

Danfoss

Danfoss

eniro

Turku

Kotkan kaupunki

TIETOJA MEISTÄ


Suomen Purjelaivasäätiö- Segelfartygsstiftelsen i Finland, STAF

Suomen Purjelaivasäätiö, Sail Training Association Finland, on melkein 40 vuotta sitten perustettu organisaatio, jonka tehtävänä on järjestää sail training -purjehduksia erityisesti nuorisolle. Säätiön toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Alusten miehistönä toimii noin 220 merenkulun ammattilaista ja purjehduksen aktiivista harrastajaa, jotka opastavat ja kouluttavat nuoria ja aikuisia sail training -purjehduksilla

Säätiön historiallinen tausta ulottuu Laivastoliittoon, joka järjesti ensimmäisiä meripoikaleirejä jo 1940-luvulla. Meriliitoksi muuttunut Laivastoliitto eriytti nuorisotoimintansa Purjelaivasäätiöksi vuonna 1973.

Ylintä päätäntävaltaa säätiössä käyttää valtuuskunta, johon kuuluu 18-24 liike-elämän ja meriklusterin edustajaa. Puhetta johtaa johtaja Kyösti Vesterinen, ja häntä ovat tehtävässä edeltäneet Matti Lounasmeri,  Lars Langensjöld, Kullervo Killinen, Heikki Muttilainen,Max Söderberg ja Matti Lounasmeri.

Valtuuskunnan nimeämässä hallituksessa ovat jäseninä toimitusjohtaja  Marika Makaroff, TJ Rolf Saxberg, professori Sixten Korkman, johtaja Mikko Niini, ja toimitusjohtaja Carl-Erik Kortman. Hallituksessa puhetta johtaa TJ Matti Vuoria.

Säätiön toiminnanjohtajan, Stefan Abrahamssonin tukena työskentelee toimistonhoitaja, tiedottaja ja varustamopäällikkö. Tärkeän henkilöstövoimavaran muodostavat runkomiehistön lisäksi Suomen Nuorisopurjehtijat ry:n jäsenistö. Säätiö on perustajajäsenenä sail training -toiminnan kansainvälisessä kattojärjestössä Sail Training Internationalissa, jossa kansallisena edustajana toimii säätiön toiminnanjohtaja.

20 000 oppilasta, 27 kertaa maapallon ympäryksen verran merimaileja

Suomen Purjelaivasäätiö on järjestänyt Sail training -purjehduksia nuorille säännöllisesti vuodesta 1983 alkaen. Säätiön lippulaiva kuunari Helena laskettiin vesille vuonna 1992. Vuoteen 2014 mennessä Purjelaivasäätiön purjehduksille on osallistunut noin 20000 oppilaspurjehtijaa, ja säätiön koulupurjealukset ovat ylittäneet Atlantin 58 kertaa. Merimaileja on kertynyt yli kaksikymmentäviisi kertaa maapallon ympäryksen verran.

Säätiön toiminta on laajentunut jatkuvasti. 14-19 -vuotiaille suunnattujen nuorisopurjehdusten rinnalle tulivat 1990-luvulla 12-13 -vuotiaiden omat junnupurjehdukset ja aikuisille tarkoitetut Karibian- ja seikkailupurjehdukset.

Kaikille purjehduksille on yhteistä sail training: aluksella ei opetella niinkään purjehtimista, vaan purjehtimalla. Merenkulun ja purjehduksen perusteiden rinnalla tutuiksi tulevat tiimityö, toisten huomioon ottaminen paikoin epämukavissakin olosuhteissa ja kyky kantaa vastuuta. Viime vuosina uutena toimintamuotona mukaan on tullut erityisryhmille suunnatut purjehdukset, joissa oppilaina on ollut muun muassa työttömiä nuoria ja päihdevieroituksessa olevia.


Suomen Purjelaivasäätiön valtuuskunta

Johtaja Kyösti VESTERINEN
Konsernijohtaja Jaakko ESKOLA
Johtaja Veli-Matti ROPPONEN
Kommodori Pasi PAJUNEN
Vara-toimitusjohtaja Kari HEINISTÖ
Sektorijohtaja Anna-Maria SALONIUS
Toimitusjohtaja Vesa LAISI
KTM Pekka LUUKKAINEN
Toimitusjohtaja Arto LINDGREN
Kaupunginjohtaja Henry LINDELÖF
Merenkulkuneuvos Antti LAGERROOS
Toimitusjohtaja Kimmo MÄKI
Toimitusjohtaja Jukka JOKINIEMI
Toimitusjohtaja Christian  RAMBERG
Johtaja Jan FAZER
Toimitusjohtaja Hannu ASUMALAHTI
Opetusneuvos Markku KARKAMA
Varatoimitusjohtaja Tero KIVINIEMI
Toimitusjohtaja Kaj LINDHOLM
  Helena PETTERSSON
Senior Underwriter Sami TURPEINEN
Toimitusjohtaja Patrik PUSKALA
Johtaja Johan KRONBERG© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi