FURUNO FINLAND Activ Turku Wärtsilä Ålandsbanken

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

FURUNO FINLAND

Ålandsbanken

Activ

Turku

Wärtsilä

Danfoss

eniro

Danfoss

Kotkan kaupunki

Turku

SAILS FOR ENVIRONMENT

Arvoisat purjehduksen, luonnon ja Itämeren ystävät. Suomen Purjelaivasäätiö ja sen tukijat käynnistävät ympäristöaiheisen kampanjan Sails for Environment. Haluamme omalta osaltamme tulla mukaan Itämerta suojelevaan joukkoon, koska meille niin tärkeä Itämeri voi huonosti.

Itämeri on allas, johon vuosittain lasketaan järkyttäviä määriä saasteita. Itämeri on monessa suhteessa enemmän järvi kuin meri. Tämä tekee saastekuormituksesta vielä raskaamman sen ekologiselle järjestelmälle.

Suomen Purjelaivasäätiö on yli kolmenkymmenen vuoden ajan toteuttanut ohjelmaa "opi purjehtimalla". Opi purjehtimalla on ohjelma, jossa osallistuja oppii vastuunkantoa, huolenpitoa, johtamistaitoa, sosiaalisia taitoja ja ikään kuin sivutuotteena purjehdusta ja navigointia. Tähän ohjelmaan lisäämme nyt ympäristökasvatuksen, asennekasvatuksen  ja koulutuksen.

STAF SFE-ohjelma tulee sisältämään teemapurjehduksia, joihin liitetään ympäristöaiheisia koulutuksia tai toimintoja. Ohjelma tulee sisältämään kampanjoita, joilla pyritään lisäämään huomiota aktiiviseen luonnonsuojelutyöhön.
 
Kuulun itse ikäpolveen, jolle ympäristönsuojelu ei nuoruusvuosina ollut päällimmäisenä asiana jokapäiväisessä elämässä. Minä ja useat meidän sukupolvestamme elimme nuoruutemme ja aikuisuutemme ensimmäiset vuosikymmenet ikäänkuin unessa, mitä luonnonsuojeluun tulee. Lapsemme myötä monet meistä, mm. minä, heräsimme huomaamaan muutokset ympäristössämme. Olen luonteeltani optimisti ja uskon, että me voimme vielä pelastaa Itämeren. Optimismiani lisää se hieno työ, jota monet tahot jo tekevät mm. Saaristomeren puolesta.

Me tulemme mukaan välttämättömään työhön Itämeren puolesta. Ja toivomme että saamme tehdä yhteistyötä kaikkien saman aihepiirin työskentelevien kanssa.
 

Suomen Purjelaivasäätiö

Stefan Abrahamsson
Toiminnanjohtaja© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi