Activ Turku Wärtsilä Ålandsbanken FURUNO FINLAND

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

FURUNO FINLAND

Ålandsbanken

Activ

Turku

Wärtsilä

Danfoss

Kotkan kaupunki

Danfoss

eniro

Turku

SWAN 65 SY VAHINE

SY Vahine on valmistunut 1973. Runkonumeroltaan se on 002. Totuus on silti että Vahine on kaikkien aikojen ensimmäinen Swan 65. Vierekkäin olleet SY Peak ja SY Vahine vaihtoivat runkokilpiä omistajien myötävaikutuksella.
Swan 65 oli Nautors Swanin menestystuote ja asiaa auttoi SY Sayulan Whitbread Arround the world Race voitto;
"

1973-1998 Whitbread Round The World Race

Royal Naval Sailing Associationin ideoima ja järjestämä ja englantilaisen Whitbread-panimon sponsoroima ensimmäinen 1973 Whitbread Round the World Yacht Race oli myös kaikkien aikojen ensimmäinen joukkuepurjehduskilpailu maailman ympäri. Kisaan lähti Englannin Portsmouthista 17 venekuntaa, joissa oli yhteensä 167 miehistöjäsentä. 1973 kilpailussa oli vain neljä etappia: ensimmäinen Kapkaupunkiin, sieltä Sydneyhin, seuraava Rio de Janeiroon ja viimein Riosta takaisin Portsmouthiin.

Pelätyn Kap Hornin edustalla, jonka kierrossa vain harva urheiluvene oli siihen mennessä onnistunut, kilpailijoiden matkaa turvasi brittiläinen tutkimusalus HMS Endurance. Osa venekunnista piti moista kuuleman mukaan liiallisena holhouksena, osa oli hyvillään. Ensimmäisenä 27 500 mpk matkalta takaisin Englantiin palasi Great Britain II, kulutettuaan matkalla 144 päivää. joka oli uusi maailmanympäripurjehduksen nopeusennätys. Tasoitussääntöjen vuoksi kilpailun voitti kuitenkin neljäntenä maaliin saapunut meksikolainen, Ramon Carlinin kipparoima Sayla II. Vene oli sattumoisin Suomessa valmistettu Swan 65. Vuoden 1997-98 kilpailu oli ensimmäinen, jossa osallistuvat veneet oli rajattu yhteen luokkaan (W 60)

Vahine,on Tahitia, ja tarkoittaa nainen, on merten kaunotar ja hyvin nopea purjehtija. Parhaimillaan Vahine on kovassa kelissä missä paino ja rungon muoto pääsevät oikeuksiinsa.
SY Vahine Magdalene vuonossa Huippuvuorilla 2010.

© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi